a Fazekas Étteremről
ide még: 
- fontos infók ide is: gyerekbarát, ingyenes wifi, stb.
- étterem történet
- archive slider (ugyanabból a szögből fotózott régi és új fotók csúszkával)
- elnyert díjak, elismerések
- egyéni blokkok, csapatképek
(minden ami közelebb viszi a brandet a vendéghez)
Tiszakécske leghíresebb, és Bács-Kiskun megye egyik legrégebben, immár 43 éve a gasztronómia szolgálatában működő étterme
Fazekas István

Jászkarajenőn születtem, édesapám hentesmester volt, édesanyám háztartásbeli, nagyon finomakat tudott főzni, a galamblevese és a piskótája máig utánozhatatlan számomra.

Már fiatal koromban elhatároztam, hogy szakács leszek mert Édesanyám finom ételeit sokan szerették, így én is örömet akartam szerezni másoknak. 1968-ban szakács tanulmányaim utolsó évében beválasztottak a Nemzeti Szakács válogatottba majd ebben az évben nemzetközi versenyt is nyertünk. Büszke vagyok hogy Tárgyik József és Venesz József mellett tanulhattam, megmutatták a szakma különleges fogásait, rejtett szépségeit. Ezek az események lélektani erőt adtak számomra. Tanulmányaim befejeztével Szolnokon az ÁFÉSZ étteremben dolgoztam, utána átkerültem Szolnok akkori leghíresebb éttermébe a Halászcsárdába. Szakmai elismerésként rám bízták a Szolnok Étterem megnyitását, ami nagy sikertörténet, az ott eltöltött 3 év alatt folyamatos teltházzal üzemeltünk, akkor még szokatlan volt hogy egy héttel előre kellett hozzánk asztalt foglalni. Ezt követően különböző irányítói munkakörökben dolgoztam,ezek lezárásaként elvállaltam a tiszakécskei Termál Étterem beindítását és irányítását, ezt már a feleségemmel együtt végeztük.

1982-ben vettük bérbe a jelenlegi vendéglő elődjét a TSZ büfét, melyet két nő vezetett, ezért „Négy csöcsűnek” becézték akkor az emberek. Az én álmom egy családias vendéglő létrehozása volt egyedi atmoszférával, ételekkel melyek csak Ránk jellemzőek. Szakmai munkásságomra jellemző a folytonos megújulás, 40 év folyamatos fejlesztés eredménye a vendéglő mai formája. A megye egyik legmodernebb konyhájával rendelkezünk, mely lehetővé teszi magas szintű un. Catering szolgáltatás lebonyolítását is 1000 főig. Tiszakécskén én vezettem be 1990-es években a Chefing rendszerű svédasztalos állófogadást.

2011 decemberében kiváló szakmai munkásságomért kamarai elnöki dicséretben részesültem. 2012-ben az „Év vendéglátója”, 2015-ben „Az Ipar Kiváló Mestere” címet nyertem el.